می توان عفونت های قارچی مثل برفک دهان را با داروهای ضد قارچی مانند ژل یا قطره درمان کرد. در برخی چرا باید انتخاب مسواک مناسب را جدی بگیریم؟ موارد، شرایط زمینه ای مانند دیابت کنترل نشده نیز ممکن است نیاز به رسیدگی داشته باشد. • تجویز و استفاده از دارویی که ناحیه مورد نظر را بی حس می کند مانند لیدوکائین که اثر فوری و بالایی در کاهش درد و بی حسی موضعی دارد.
اما در صورتی که آفتها بیش از حد زیاد شده و پس از حدود سه هفته همچنان از بین نرفتند، میتوانید به پزشک مراجعه کنید. زیرا در این صورت مشکلاتی در بلع غذا ایجاد میکنند و میتوانند بسیار آزاردهنده باشند. یکی از بهترین و سادهترین روشهای درمان خانگی آفت دهان، استفاده از چای سیاه است. میتوانید چای دم کنید و پس از خنک شدن درون دهان خود غرغره کنید. همچنین، داشتن سابقه خانوادگی سرطان دهان و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز از عوامل خطر هستند.
علاوه بر این، رعایت بهداشت دهان به جلوگیری از تحریک لثهها و بافتهای دهان کمک میکند، که این موارد خود میتوانند عاملی برای ایجاد آفتهای دهانی باشند. مطالعات نشان میدهد که ابتلا به آفت دهان با استرس و کاهش سیستم ایمنی بدن مرتبط است و در بسیاری از مواقع نیز بر اثر کمبود مواد معدنی و ویتامینها و … ایجاد میشود. به دایره های کوچک و سفیدی که در داخل دهان و بر روی زبان به وجود می آید، آفت دهان می گویند. آفت های دهانی بسیار دردناک می باشند به گونه ای که خوردن، آشامیدن و حرف زدن را برای فرد مشکل ساز می کند. راه های مختلفی برای درمان آفت دهان وجود دارد و در افرادی که در خانواده آنها سابقه آفت های دهانی وجود دارد بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند. آفت های دهانی به هیچ عنوان مسری نمی باشد و در عرض یک تا دو هفته خودبخود درمان و از بین می رود.
آفت دهان در افراد مبتلا به استوماتیت فتوز به طور منظم و متناوب ظاهر می شود. در صورتی که کمبود مواد مغذی عامل ایجاد آفت دهان باشد، مصرف مکملهایی مانند ویتامین B12 و اسید فولیک میتواند مفید باشد. اگر کودک شما به زخم کانکر مبتلا شود و نتواند به درستی غذا بخورد، بهتر است حتماً با پزشک برای درمان این مشکل مشورت کنید.
این مکملها به افزایش سطح ویتامین B12 در بدن کمک میکنند و از این طریق، به بهبود زخمهای آفتی ناشی از کمبود این ویتامین کمک خواهند کرد. در موارد شدید کمبود ویتامین B12، پزشک ممکن است برای درمان آفت زبان و دهان، تزریق این ویتامین را تجویز کند. عسل دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی است و میتواند برای درمان آفت دهان در خانه مورد استفاده قرار گیرد. میتوانید مقداری عسل را مستقیماً روی زخم بمالید و بگذارید چند دقیقه بماند.
می توان از ویتامین های مکمل نیز استفاده کرده و آن را تزریق نمود. برای خانم هایی که در زمان قاعدگی به آفت دهانی دچار می شوند، از داروی هورمونی استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است کسانی که به آفت دهان مبتلا شده اند و در روز چهار الی پنچ بار از دهانشویه شیرین بیان استفاده کرده اند درد کمتری دارند و روند درمان آن بسیار سریعتر است. طبق آمار افرادی که برای درمان افت دهان از دهانشویه شیرین بیان استفاده کرده اند همان روز علائم رو به بهبودی را حس کرده اند.
در این بخش به سوالات پرتکرار شما در مورد درمان سریع آفت دهان پاسخ میدهیم. برخی از آفتهای که معمولا نادرتر هستند، به صورت بزرگتر و با درد شدیدتر ایجاد میشوند. اگر به دنبال راهکاری برای از بین بردن آفت خود میگردید، از راهکارهای دارویی و خانگی این مقاله استفاده کنید. همین امروز با ما تماس بگیرید و از خدمات تخصصی کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان برای درمان آفت و تجربه لبخندی بدون درد و آزار بهرهمند شوید.
پروبیوتیکها مانند صافی عمل کرده و به باکتریهای مفید اجازه حضور در دهان را میدهند. این اقدام باعث آرامتر شدن زخم و بهبود وضعیت آفت دهان میشود. همچنین، نرمی و خنکی ماست به کاهش درد ناشی از آفت کمک میکند. در صورتی که آفت دهان بعد از 2 هفته بهبود پیدا نکرد، بهتر است هر چه سریعتر از یک دکتر دندانپزشک کمک بگیرید.
در این مقاله از کلینیک ارتودنسی در اصفهان دکتر ناصری، به بررسی کامل آفت دهان خواهیم پرداخت و علل ایجاد آن و راهکارهای درمانی برای کاهش درد و سرعت بهبودی را بررسی خواهیم کرد. اگر شما هم از این مشکل رنج میبرید یا نگران آن هستید، این مطلب برای شماست. با ما همراه باشید تا به راههای علمی و مؤثر برای درمان آفت دهان و پیشگیری از آن آشنا شوید.
زخم ها بزرگ تر می شوند و به یکدیگر می پیوندند و سپس ۱۰ روز یا بیشتر طول می کشد تا بهبود یابند. زخم هایی بزرگ تا چند سانتی متر در سقف دهان (کام نرم) و بخشی از حلق که مجاور حفره دهان است (حلق دهانی) ایجاد می شوند. بسیار دردناک تر از آفت مینور است و بین ۲ هفته تا ۱ ماه جهت بهبود زمان نیاز دارند و غالبا جوش گاه (scar) به جا می گذارند. در چندین مطالعه ذکر شده است که در صورت کمبود اسیدفولیک، روی یا آهن در بدن انسان، زخم آفت دهان یا ایجاد می شوند یا بیشتر تحریک می شوند. اما بیش از ایجاد آنها، کمبود کلسیم می تواند وضعیت شان را بدتر کند. در برخی موارد، مسکن ها یا داروهای ضد التهابی نیز ممکن است توصیه شوند.
جوش شیرین یک ماده قلیایی است و مصرف آن اسیدهای دهان را خنثی می کند. برای استفاده از این ماده می توان یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرد. مصرف روزانه زینک 50 الی 100 درصد به از بین بردن آفت دهان شما کمک می نماید، ولی استفاده بلند مدت این دارو حتما باید زیر نظر یک پزشک باشد و سرخود از این دارو استفاده پیوند لثه چیست و دوره نقاهت آن چگونه است؟ ننمایید. در این مقاله قصد داریم علل بروز آفت دهانی و روش های درمان آن را مورد بررسی قرار دهیم. تا به این ترتیب به تمامی سوالات و ابهامات شما در این زمینه پاسخ داده باشیم. درمانهای موضعی مانند کورتیکواستروئید یا ژلهای بیحسکننده را میتوان مستقیماً روی زخم استفاده کرد تا به کاهش درد و التهاب کمک کند.
بیشتر آفتها در عرض یک یا دو هفته خود به خود از بین میروند. اگر آفت به طور غیرمعمول بزرگ یا دردناک باشد یا به نظر نرسد که رو به بهبودی باشد، باید با پزشک یا دندانپزشک مشورت کنیم. منظور از ماست، ماستهایی است که دارای پروبیوتیک هستند، زیرا این ماده مانع از عبور باکتریهای نامناسب در بدن و دهان میشوند و به مرور درد ناشی از آفت کاهش میابد. آنتی بیوتیک برای درمان آفت دهان زمانی تجویز میشود که عفونی شدن آفت به باکتری محتمل باشد. با این حال، آفت دهان یا زبان ممکن است دردناک باشد و خوردن و صحبت کردن را برای فرد دشوار کند.
بسیاری از افرادی که به آفت دهن مبتلا میشوند به کمبود آهن و اسیدفولیک مبتلا هستند. استفاده از مکمل آهن و اسیدفولیک میتواند به کاهش علائم و درمان سریعتر این مشکل کمک کند. برای درمان آفت نیازی به مراجعه به پزشک وجود ندارد و معمولا پس از گذشت دوره یک تا دو هفتهای درمان میشوند.
هر محرکی را که ممکن است باعث ایجاد آفت شود، مانند غذاهای تند یا اسیدی، شناسایی کرده و از آن اجتناب کنید. داروسازی دکتر عبیدی با بیش از هفتاد و هشت سال سابقه درخشان، میراثدار کیفیت و نوآوری در صنعت دارویی کشور محسوب میشود. در صورتی که دچار کمبود مواد مغذی مهم مانند فولات (اسید فولیک)، ویتامین ب6، ویتامین ب12 یا روی باشیم، ممکن است پزشک استفاده از یک مکمل غذایی را به ما توصیه کند.
از آنجایی که خود آفت دهان یک عامل ویروسی و باکتریایی است، استفاده از محلولهای آنتی بیوتیک موضعی به درمان آن کمک خواهد کرد. این راهکار هم مانند روش قبلی، صرفا با تجویز پزشک قابل اجرا خواهد بود. اما از طرفی هم راهکار قطعی و ۱۰۰درصدی برای درمان این عارضه وجود ندارد! یعنی ممکن است بدن یک شخص به یکی از روشهای درمان آفت جواب دهد، در حالی که شخص دیگر نتواند پاسخ مناسبی را از آن روش دریافت کند.
دانشمندان معتقدند لسیین که نوعی اسیدآمینه است، برای درمان آفت دهان لازم است. یعنی اگر روزانه ۳ بار و هربار ۵۰۰ میلیگرم لسیین مصرف کنید، دردتان بهبود مییابد و صد البته مصرف این ماده باید با تجویز پزشک باشد. از سوی دیگر ویتامین C هم یکی از آن مکملهایی است که ممکن است برای ترمیم غشای مخاطی دهان مفید باشد. چون مصرف مواد خوراکی و مخصوصا میوههای حاوی این ویتامین در بسیاری افراد آفت دهان را بهبود میدهد، بهتر است از مکمل این ویتامین استفاده کرد.
مثلا مانند مواقعی که فرد با بیماریهای خود ایمنی درگیر و یا پس از گذراندن یک دوره بیماری و مریضی نسبتا ضعیف شده است. آفت ماژور عمدتا دایرهای و قرمز رنگ است که نسبت به آفت مینور بسیار دردناکتر و سوزناکتر است. میزان درد آن نیز به حدی است که در تکلم و غذاخوردن فرد (کاملا) اختلال ایجاد میکند.
در واقع بیش از ۹۰ درصد اشکال مختلف سرطان دهان، از نوع سرطان سلولهای سنگفرشی هستند. کارسینوم سلول سنگفرشی میتواند به صورت لکههای خشن یا زخمهای باز در دهان ظاهر شود. از ژلها یا پمادهای موضعی برای تسکین درد، کاهش التهاب و جلوگیری از عفونت برای آفت دهانی می توان استفاده کرد. ژلهای بنزوکائین (اوراژل، اورال بی) و لیدوکائین (یک ماده بی حس کننده) برای تسکین درد یا ناراحتی استفاده می شود. داروهای استروئیدی نظیر تریامسینولون استوناید یا فلوسینونید را نیز می توان به صورت موضعی برای کاهش التهاب استفاده کرد. لازم بذکر است داروهای استروئیدی معمولا بدون نسخه پزشک به فروش نمی رسند.
هدف از درمان آفت دهان، کنترل درد، کوتاه کردن مدت زمان لازم برای بهبود ضایعات قبلی و جلوگیری از ایجاد ضایعات جدید است. در تمام موارد درمانی، ابتدا باید عامل زمانی را شناخته و قطع کنیم و بهداشت دهانی را کاملا رعایت کنیم. برخی از این روش های درمان آفت در مقاله با عنوان درمان آفت دهان ذکر شده است. توجه داشته باشید جهت درمان آفت دهان مکرر خود باید به یک دندانپزشک و یا متخصص پوست مراجعه نمایید تا با توجه به شرایط محاطی و آزمایشات شما، بهترین درمان را به شما پیشنهاد کنند. آفت دهان مشکلی شایع است که بسیاری از افراد به طور موقت یا مکرر با آن مواجه میشوند. اگرچه در بیشتر موارد این مشکل به طور خودبخود بهبود مییابد، اما با شناسایی علت اصلی و استفاده از درمانهای مناسب میتوان روند بهبودی را تسریع کرد و از بروز مجدد آفت جلوگیری نمود.
خوردن یک یا دو قرص شیرینبیان ۲۰۰میلیگرمی در روز هم به کاهش درد کمک میکند. از چای کیسهای شیرینبیان که در بازار موجود است نیز میتوانید استفاده کنید. یک چای کیسهای شیرینبیان را ۱۰ دقیقه روی آفت دهان قرار دهید تا نتیجه مثبتی بگیرید. آفت دهانی در واقع زخمی سطحی و کوچک و خوشخیم است که معمولا در بافت نرم داخل دهان یا لبها، زیر زبان و روی غشای لثه ایجاد میشود. اندازه این زخم اغلب از یک سانتیمتر بیشتر نیست و معمولا هم زخمی گرد یا بیضیشکل، سفید یا زردرنگ است که دورتادور آن قرمز شده.
یکی از بیمارهای شایع دهان و دندان، آفت دهان است که در آن ضایعهای دردناک در بخشهای داخلی دهان مانند زبان، مخاط دهان یا لثه ایجاد میشود. درمان آفت دهان به روشهای مختلفی انجام میشود و میتوانند تا حدودی درد آن را کاهش داده و به بهبود آن کمک کند. زخم شبیه سوختگی و تاول است اما نباید آن را با تاول اشتباه گرفت. درد ناشی از آفت شدیدتر می شود و ممکن است 4 تا 7 روز پس از آن همچنان وجود داشته باشد. این زخم ها تقریباً همیشه در بافت نرم مانند داخل لب یا گونه، روی زبان، کف دهان، کام نرم یا گلو ایجاد می شوند.
آنها مسری نیستند و معمولاً طی یک تا دو هفته خود به خود برطرف می شوند، اما ممکن است عود کنند و برخی افراد چندین بار در سال آن را تجربه می کنند. آفْت دهان یک بیماری شایع در دهان است که ضایعات دردناک نِکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه به بار میآورد. این ضایعات یک دوره ده تا چهارده روزه باقی میمانند و خود به خود از بین میروند. در این مطلب انواع، علائم، علل، درمان و پیشگیری برای بیماری آفت دهان، ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از این بیماری به دست آورید.
اما معمولاً پزشک برای تسریع درمان در صورت نیاز از داروی مکمل و داروی ضد میکروب استفاده کند. بهداشت دهان و دندان یکی از عوامل مهم در پیشگیری از بروز آفتهای دهانی است. مسواک زدن منظم دندانها و استفاده از نخ دندان میتواند به کاهش باکتریها و آلودگیها در داخل دهان کمک کند که در نتیجه احتمال بروز آفت را کاهش میدهد.
درمان با لیزر کوتاه مدت است که حتی نیاز به بی حسی موضوعی نیز ندارد. قارچ کاندیدا آلبیکنس از جمله عوامل بیماری زایی است که باعث بروز آفت شدید در دهان میشود. این آفتها به شکل بریدگیهایی در دهان و گونه پخش میشوند و در صورت عدم درمان تبدیل به زخمهایی بسیار دردناک میشوند.
این زخمها معمولاً به اندازهای کوچک هستند که در بیشتر موارد نیازی به درمان خاص ندارند، اما در صورت عدم توجه یا شدت یافتن، میتوانند بسیار آزاردهنده شوند. آفتها ممکن است به طور خودبخود ظرف چند روز تا یک هفته بهبود یابند، اما در صورتی که روند درمان طولانیتر شد یا زخمها بزرگتر شوند، نیاز به درمانهای پزشکی است. در ادامه دکتر محمد علی ناصری به بررسی علل و راهکار های درمان آن پرداخته است. آفت دهان اگرچه خطرناک نیست، اما میتواند تجربهای دردناک و ناراحتکننده برای کسانی باشد که از آن رنج میبرند.
آفتها زخمهای کوچک و دردناکی هستند که در داخل دهان و روی بافتهای نرم ظاهر میشوند. این زخم های نسبتا سطحی را می توان روی یا زیر زبان، داخل گونه یا لب، در پایه لثه یا روی کام نرم مشاهده کرد. این زخم های دهان می توانند به صورت خود به خود یا گروهی ظاهر شوند و عود کنند. عفونت های ویروسی که باعث ایجاد زخم های دهانی در کودکان می شوند، مانند تبخال، معمولاً طی یک یا دو هفته خود به خود از بین می روند.
معمولا مصرف زیاد الکل و استفاده از تنباکو دو عامل اصلی ابتلا به این نوع سرطان دهان هستند. شایعترین نشانههای سرطان مخاط دهان شامل تودهها یا لکههایی است که در این بخشها دیده میشود. درد یا ناراحتی که از دهان تا فک و گلو ادامه مییابد هم یکی دیگر از نشانههای این نوع سرطان دهان است. شما میتوانید برای درمان آفت خود به دندانپزشک و کلینیک های دندانپزشکی مراجعه کنید.
مهم است که به مشاوره و دست مشورت با پزشک خود راه یابید تا تشخیص درست را دریافت کنید و درمان مناسب را به شما تجویز کند. همچنین، رعایت بهداشت دهان و دندان و انجام به موقع مراجعات دورهای به دندانپزشک نیز برای پیشگیری از آفت دهان و حفظ سلامت دهان و دندانها بسیار مهم است. هیچ کس دقیقاً نمی داند چه چیزی باعث ایجاد آفت دهان می شود،اما اگر این عارضه در خانواده شما بسیار شایع است.
آنها میتوانند دردناک باشند، بهویژه هنگام خوردن یا نوشیدن. همچنین زخمهای دهان میتوانند با تأثیر بر نحوه خوردن و نوشیدن، باعث ایجاد استرس شود. آلرژی به بعضی مواد غذایی نیز می تواند عاملی برای آفت دهانی باشد. زخم ها بین ۴-۲ میلی متر در لب ها، گونه ها، کف دهان و زیر زبان ایجاد می شوند. ضایعات طی ۱ تا ۲ هفته بهبود می یابند ولی ممکن است با فواصل نامنظمی عود کند.
{یک قاشق چایخوری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید و آن را روی زخمها بمالید. اکثر انواع سرطانهای دهان، از نوع سرطان سلول سنگفرشی (SCCs) هستند. این تومورها در داخل سلولهای سنگفرشی نازکی که دهان و گلو را پوشاندهاند، ایجاد میشوند.
آفت دهان زخم یا زخم های کوچک و دردناک هستند که در داخل دهان و بر روی بافت های نرم ایجاد می شود. این زخم ها که (نسبتا سطحی هستند)، می توانند روی یا زیر زبان، داخل گونه یا لب، در پایه لثه ها یا روی کام نرم مشاهده شوند. این زخم های دهانی می توانند خود به خود یا به صورت گروهی ظاهر شوند و عود کنند. آنچه در ادامه می خوانید آشنایی با انواع آفت دهان، علل ایجاد، علائم، درمان دندانپزشکی و خانگی آن ها است.
{بهتر است برای مشاهده نتیجه بهتر، در تمام طول روز، آفت را با این روغن بپوشانید. برخی دهانشویهها مانند دهانشویههای کلر هگزدین هم این بافتهای ملتهب را آرام میکنند، اما تعداد دفعات بروز آنها را کاهش نمیدهد. این گزینهها برای درمان افت دهان عالی هستند، اما معمولا به نسخه احتیاج دارند و باید طبق دستور متخصص از آنها استفاده کرد. این ژلها مانند بنزوکائین یا لیدوکائین را برای تسکین درد باید مستقیماً روی ناحیه زخمشده قرار داد. در موارد وخیم، تب، بیحالی و تورم غدد لنفاوی هم از نشانههای بروز آفت در دهان است. با توجه به تحقیقات انجام شده، استفاده از قرص مکمل B12 حتی افرادی که کمبود ندارند مانع از بازگشت افت دهان می شود.
ممکن است مدت کوتاهی پیش از آنکه دچار آفت دهانی شوید، محیط دهانتان دچار سوزش یا خارش شود. این نوع زخم ممکن است بسیار دردناک باشد یا بسوزد، بهویژه هنگام غذاخوردن یا صحبتکردن. آیا میدانید علت آفت دهان چیست و چه راههایی برای درمان آفت دهان وجود دارد؟ آفت دهانی عارضهای است که هر فردی در هر سنی ممکن است به آن دچار شود و بسیار آزاردهنده است. اگر میخواهید با روشهای درمان افت دهان آشنا شوید، تا پایان این مقاله همراه ما بمانید.
ترکیب دیگری که حتی میتواند تأثیر بیشتری هم داشته باشد، مخلوط یک قاشق چایخوری شیرمنیزیم و ماده ضدآلرژی دیفن هیدرامین است. اگر واقعا با گلوتن مشکل داشته باشید، مصرف مواد غذایی فاقد گلوتن سیستم دفاعی بدنتان را در برابر بروز آفت دهان تقویت میکند. برخی مطالعات نشان میدهد که بیماریهای مرتبط به التهاب روده و بیماری کرون و کولیت نیز میتواند بر ابتلا به آفت دهان مؤثر باشد. معمولاً 1 تا 2 روز قبلم از ظاهر شدن زخمها فرد متوجه احساس سوزش و سوزن شدن در آن ناحیه شود. 3 تا 4 روز اول فرد بیشترین درد و سوزش را احساس میکند و بعد از آن علائم کاهش پیدا میکند.
این در حالی است که گاهی چنین امری ممکن نیست و تنها راهحل صبر کردن یا درمان خانگی آفت دهان است. البته بسته به تشخیص پزشک ممکن است برای درمان آفت دهان، داروی موردنظر با ماده دیگری جایگزین شود؛ ولی هرگز این کار را بدون مشورت پزشک انجام ندهید. آفت دهان یا زخم کانکر، که با نام تخصصی (Aphthous stomatitis) هم شناخته میشود، ضایعه کوچک و کمعمقی است که روی بافتهای نرم دهان، زبان یا پایه لثه ایجاد میشود.
گیاه مریم گلی از بین برنده ویروس و میکروب ها است و التهاب را کاهش می دهد. برای استفاده از این گیاه باید آن را به طور خشک شده از عطاری ها تهیه نمایید. سپس با آب جوشیده و داغ ترکیب نمایید و بعد از سرد شدن محلول، آن را مانند دهانشویه روزی 2 الی 3 بار استفاده نمایید تا بهبود را مشاهده نمایید. محلول نمک و آب گرم با بالا بردن غلظت کلرید سدیم و جمع کردن غشا اطراف دهان می تواند در سرعت بخشیدن به روند بهبود کمک شایانی کند. برخلاف آفت جزئی به راحتی و با گذشت دو یا چند هفته درمان نمی شود. مدیریت استرس از طریق تکنیک های تمدد اعصاب، مانند مدیتیشن یا یوگا، می تواند به کاهش خطر ابتلا به آفت کمک کند.
استفاده از آن همچنین منجر به تسریع بهبود و رشد بافت ها می شود و مطابق مطالعات گسترده می تواند زخم ها را سریع تر بهبود ببخشد. آفتها معمولاً بین 10 تا 20 سالگی ظاهر میشوند، اگرچه ممکن است در هر زمانی از زندگی فرد اتفاق بیفتد. این عارضه نسبتا بین عموم مردم رایج است به طوری که حدود 1 نفر از هر 5 نفر به طور منظم درگیر این بیماری است. غذاهای تند، نمکی و اسیدی و یا داغ می تواند التهاب و درد زخم ها را افزایش دهد.